Kategorie
 
 
 
 
 

Jak vybrat správnou vířivku?

Dříve, než si koupíte vířivku, měli byste vědět několik věcí. Díky tomu si vyberete model, který vám bude nejlépe vyhovovat. Abyste vaše peníze investovali do kvality, která nezklame, přinášíme vám následující návod o tom, jak vybrat vířivku. Naleznete v něm 7 nejdůležitějších bodů, které vám při výběru pomohou.

Většina lidí neví, že i mezi vířivkami jsou podstatné rozdíly ať už v hydromasáži, ergonomii, izolaci, dostupnosti náhradních dílů a tak dále. Jednoduše řečeno, koupě vířivky je INVESTICE - do vlastního zdraví a relaxu!

Vířivky dnes dostat ve všech tvarech a velikostech. Jakmile se rozhodnete, že jste připraveni si jednu pořídit domů i vy, je mimořádně důležité, abyste se sami sebe zeptali na důvody, proč si ji vlastně chcete pořídit. Abyste si uměli vířivku lépe vybrat, stejně jako si pro různé účely vybíráme různá auta či mobilní telefony, tak je tomu iu vířivek.

Jak poznat kvalitní vířivku?

Na trhu je řada produktů a každý z nich nabízí něco jedinečného. Vsadit byste měli na kvalitní a odolné materiály, dobrou vybavenost, účinnou filtraci a rychlý ohřev vody. Na našem trhu patří k nejoblíbenějším vířivky Intex, Marimex, Hanscraft, které v základních velikostech seženete v akci již za docela přijatelné ceny. Patří k velmi dobře prodávaným vířivkám se spoustou spokojených recenzí, takže obraz o jejich funkčnosti, kvalitě i nedostatcích si dokážete docela jednoduše vytvořit.

Před koupí určitě uvažujte o tom, kdo bude vířivku využívat, jaké máte na její funkčnost požadavky a kolik místa na zahradě či terase jí dokážete vyhradit.

Vhodné umístění

Není nic horšího než zjistit, že naše vysněná vířivka se nevejde do naší zahrady. Předtím, než se rozhodnete objednat si vířivku, přesně si rozmyslete, kde na vaší zahradě chcete vířivku umístit. Proměřte si rozměry dané plochy a naplánujte si, jakým způsobem byste si tam chtěli vířivku osadit. Nejste si jisti, kolik prostoru potřebujete nebo jak velkou plochu je vhodné si rezervovat na vašem pozemku pro instalaci vířivky? Zavolejte nám. Rádi vám pomůžeme.

Míra potřebné údržby o vířivku

Každá vířivka vyžaduje jinou náročnost údržby. V případě, že chcete co nejméně času věnovat údržbě vířivky, doporučujeme vybrat si kvalitní filtraci. Spolehlivé filtrační systémy účinně čistí vodu a snižují tak potřebu externí obsluhy pro správný chod vířivky. Také vyžadují menší množství potřebných chemikálií k provozu. Méně kvalitní filtrační systémy vyžadují pro správný chod neustálou pozornost a čas majitele.

Ohřev vody, trysky a perličková masáž

Dostáváme se k tomu, co vám ve vířivce přinese největší pohodlí. Bez ohřevu se použití vířivky omezí pouze na letní měsíce a bez masážních funkcí ji hravě převálcují nafukovací bazény. Co byste tedy měli sledovat?

Při ohřevu vody si všímejte nejen příkonu ohřívání (bude souviset s energetickou náročností a jemně vyšším účtem za elektřinu), ale zejména rychlost ohřevu. Ta se může pohybovat v intervalu od 1,5 – 2,5 °C za hodinu (čím více, tím bude voda rychleji ohřátá). Pokud je teplota vody ve vířivce 20 °C, za 10 hodin ji dokážete se zapnutým ohřevem zvýšit například i na velmi příjemných a teplých 40 °C (v celém objemu vířivky!). Z letní sezóny se tak použití vířivky prodlouží na období od jara až po první mrazy.

S rostoucí velikostí vířivky narůstá také počet trysek. Lidé se nesprávně domnívají, že čím jich bude více, tím lépe. Důležitější je jejich rozmístění, velikost a typ. Uspokojit se můžete s klasickou bublinkovou lázní, pokud však hledáte vířivku, která vám pomůže s vašimi zdravotními obtížemi, hledejte spojení vzduchových a hydromasážních trysek s možností regulace výkonu.

Při výběru akrylátové nebo nafukovací vířivky do vaší domácnosti vám doporučujeme zohlednit každý z těchto faktorů. Každopádně, investování do vířivky jednoznačně stojí za to nejen kvůli relaxu, pohodovým večerům s přáteli nebo zvýšené pozornosti vašich sousedů, ale hlavně kvůli zdravotním benefitům, díky kterým se vaše tělo kvalitně zregeneruje ať už po náročném dni v práci za počítačem nebo po těžší fyzické činnosti.

V případě zájmu o jakékoli informace nebo rady ohledně výběru vířivky nás neváhejte kontaktovat.

Na našem e-shopu naleznete široký výběr těch nejlepších vířivek a vířivkových doplňků. Navštivte náš e-shop a vyberte si tu vaši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze