Kategorie
 
 
 
 
 

Jak vybrat vhodný bazénový vysavač?

Bazénový vysavač využijete při čištění všech bazénů. Díky nim bude váš bazén vždy čistý bez nutnosti používání většího množství různé bazénové chemie. Pomocí vysavačů se zbavíte nejen hrubých nečistot, ale také kalu.

Bazénový vysavač je vhodné vybírat dle velikosti bazénu. V případě menších bazénů si vystačíte s ručními nebo poloautomatickými vysavači, u kterých je třeba, aby filtrace bazénu byla písková a minimálním průtokem vody 4m3 za hodinu. U větších bazénů například betonových nebo plastových je volba automatického vysavače na správném místě.

Ke kartušové filtraci není možné připojit žádný ruční ani poloautomatický vysavač, protože kartušová filtrace nemá výkon potřebný k dosažení takového tahu, aby byla schopna vysát váš bazén. V takovém případě máme v nabídce akumulátorové vysavače nebo vysavač napájený přes zahradní hadici.


Ruční vysavače

Ruční vysavač má podobu speciálního kartáče (hubice) a při čištění je odkázán výhradně na vás. Hodí se spíše pro menší bazény, nepotřebuje přívod elektrické energie, je neustále připraven k použití a jeho pořizovací cena není příliš vysoká. Pokud vám tato práce nevadí, bude vám stačit i tento typ vysavače. K hubici připojíte hadici, jejíž druhý konec připevníme na přechod bazénu-sací trysku pomocí adaptéru pro vysavače, následně na hubici připevníme teleskopickou tyč. 6-ti cestný ventil přepneme do polohy filtrování a můžete začít vysávat.

Aby ruční vysavač splnil svůj účel, je důležité, aby písková filtrace byla dostatečně výkonná. Našimi prodejci je doporučen minimální průtok filtrace 4m3 za hodinu. Máte-li menší průtok nemusí být vysavač účinný. Proto je důležité při výběru ručního vysavače myslet na to, jakou výkonnou filtraci máte, pokud si nejste jisti, nechte si poradit od odborníků přímo na prodejně.


Poloautomatické vysavače

Existuje několik tipů poloautomatických vysavačů. V naší nabídce naleznete například Intex poloautomatické bazénové vysavače určené pouze pro Intex bazény, Prostar vac smart, Prostar vac trendy, ale také vysavače Zodiak. Podrobný seznam poloautomatických vysavačů naleznete na našem eshopu.

Poloautomatické vysavače nemají vlastní pohon, tedy je třeba je napojit na filtraci bazénu. Podobně jako u ručních vysavačů, poloautomatické vysavače také potřebují ke správnému a efektivnímu fungování výkonnější filtraci, čili pokud máte filtraci kartušovou nebo pískovou s menším průtokem než jsou 4m3 za hodinu, poloautomatický vysavač vám bazén nevysává.

Poloautomatické vysavače se po bazénu pohybují náhodně, což znamená, že není možné jejich směr kontrolovat ani je řídit.
U poloautomatického vysavače lze zkrátit propojovací hadici čímž zkrátíte délku vysávané plochy, pouze takto dokážete ovlivnit pohyb poloautomatického vysavače.


Akumulátorové vysavače

Péče o menší bazén nebo vířivku bez kabelů? Ano je to možné, u menších bazénů nebo vířivek jsou efektivní akumulátorové bazénové vysavače. Není třeba je přímo napájet na bazén, protože mají svůj vlastní sací systém. Jednoduše vložíte baterie ponoříte pod vodu spustíte vysavač a vysáváte potřebnou plochu případně celé dno bazénu. Některé druhy akumulátorových vysavačů mají baterii již zabudovanou, čili je lze dobíjet síťovým kabelem. Výdrž baterie závisí na typu vysavače a samozřejmě i na tom jak dlouho a jak často se vysavač používá.


Automatické vysavače

V průběhu let jste si možná všimli, že záliba v osvěžujícím plavání v bazénu během teplého letního dne postupně vyprchá kvůli neustálé údržbě, která jde ruku v ruce s čištěním bazénu. Životy jsou rušnější než kdykoli předtím a čas je důležitý, zejména pokud jde o čištění bazénu. Pokud nemáte na čištění bazénu čas, nechte ať to za vás udělá automatický vysavač. Je několik druhů automatických vysavačů, od základních až po ty profesionální. V naší nabídce naleznete automatické vysavače značky Dolphin.

K těm základním patří například Dolphin spring, Dolphin E10 nebo Dolphin E20. Dolphin spring a Dolphin E10 je vhodný pro ty, kterým stačí vysát pouze dno bazénu. Dolphin E20 a vyšší řady automatických vysavačů vysávají i stěny bazénu.

Vyšší řady automatických vysavačů Dolphin lze spárovat s mobilním telefonem, což vám umožní kontrolu nad ním, když zrovna nejste doma. Vysavač je tak možné na dálku ovládat a není třeba, abyste byli přímo u bazénu, ti náročnější tak získají přehled o tom, jak vysavač pracuje. I při výběru automatického vysavače je důležité vědět rozměry bazénu, záleží také na tom, zda hloubka bazénu je proměnlivá nebo ne a zda je bazén přelivový.

Při koupi se vždy poraďte s našimi prodejci, abyste předešli zbytečným obtížím, my přece chceme, abyste byli spokojeni, a proto vám ochotně poradíme.


A naše doporučení?

U menších bazénů a vířivek vysavač akumulátorový no au těch větších s výkonnějšími filtracemi buď ruční, poloautomatický a když chcete ušetřit čas tak pak v naší nabídce najdete i automatické vysavače, pro každého z vás máme řešení a neváhejte se na nás obrátit, pokud si nebudete dát vědět rady při výběru bazénového vysavače.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze