Kategorie
 
 
 
 
 

Výběr tvaru bazénu

Tvar bazénu vybírejte především podle toho, kam jej chcete umístit. Zohledněte také to, jaký tvar se hodí právě do vaší zahrady. Nejčastější volbou je kruh, obdélník nebo ovál. Kruhový bazén je vhodný pro rodiny s dětmi, obdélníkový a oválný je zase vhodnější k plavání.

V naší nabídce naleznete široký výběr bazénů v různých cenových relacích. Jednoduchým a ekonomickým řešením je zakoupení rodinného nafukovacího bazénu. Nafukovací bazény Intex jsou vyrobeny z třívrstvého PVC, který má vrchní nafukovací prstenec. Práce s nimi není časově náročná, po nafouknutí a napuštění vody se postaví samy. Aby si nafukovací modely zachovaly stabilitu, musí být naplněny vodou až po určený okraj.

Poměrně levným řešením jsou i bazény nadzemní vyráběné nejčastěji s kovovou konstrukcí. Tento typ vyžaduje úpravu místa, kde bude stát. V každém případě byste však měli bazén položit na geotextilní podložku, která jej ochrání před přetržením a plísněmi. Montáž nadzemních bazénů je složitější než nafukovací. Nejdražším řešením je jistě vestavěný celoroční bazén, pro který potřebujete povolení, nezbytné je také jeho odborné provedení. Jakákoli bude vaše volba, v naší bohaté nabídce bazénů najdete to správné řešení pro vás od konstrukce až po péči a doplňky. Můžete si tak bez starostí vychutnávat relaxaci a zábavu přímo ve vaší zahradě.

Nejlepší místo na bazény

Místo, které vyberete na bazén, by mělo být zvoleno tak, aby na něj svítilo slunce co nejdéle. Zároveň se snažte vyhnout umístění pod stromy, ze kterých by vám na hladinu mohly padat listy. Rovněž nesmíte zapomenout na přívod vody a ve většině případů i přívod elektrického proudu, bez kterého vám nebude pracovat bazénová filtrace. Ponechte si prostor také pro vypouštění vody.

Stabilita bazénu

Důležitý je i typ půdy, zda charakter podloží, nebo dokonce hladina spodní vody na vašem pozemku. Překážkou pro postavení bazénu by mohla být příliš sypká půda, stejně jako nestabilní podloží. To by se mohlo časem pod váhou desítek metrů krychlových vody, které mají hmotnost desítky tun, pohnout a v podobě prasklin by si to odnesl právě váš bazén.

Plocha, na které bazén stojí, musí být naprosto rovná. Hladký povrch je zase důležitý kvůli nebezpečí poškození dna drobnými kamínky a také kvůli tomu, že vinylové dno bude tlakem vody přitlačeno na zem. Každá ostřejší hrana by váš bazén mohla poškodit. I mírné naklonění roviny by mohlo způsobit kopení vody na jedné straně, což by rozhodilo přirozený tvar bazénu. Mohla by se přelévat a bazénu by hrozilo poškození.

Dezinfekce vody v bazénu

Netřeba zapomínat, že péče o vodu v bazénu není jednorázová záležitost. Aby se čistá a hygienicky vhodná voda udržela po celou sezónu, musí se pravidelně kontrolovat a ošetřovat. Péče věnovaná čistotě a hygieně vody se vám vrátí na zdraví i na kvalitě požitku z plavání.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze